(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayoni, uning asosiy yo‘nalishlari va amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida xalqaro tajriba, hukumat siyosati hamda qayta tiklanuvchi energiya manbalariga asoslangan loyihalarning iqtisodiy samaradorligi o‘rganildi. Tahlillar natijasida so‘nggi yillarda mamlakatda yashil energiya ulushi ortgani, xorijiy investitsiyalar hajmi kengaygani va ekologik barqarorlik masalalariga e’tibor kuchaygani aniqlandi. Shu bilan birga, yashil moliyalashtirish mexanizmlarining yetarli darajada shakllanmaganligi, tijorat banklari tajribasining sustligi kabi muammolar ham qayd etilgan. Maqolada O‘zbekistonning yashil iqtisodiyot sohasidagi istiqbollari va rivojlanish yo‘nalishlariga oid tavsiyalar berilgan.