(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining moliya sohasida qo‘llanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida jahon va O‘zbekiston moliya tizimida AI texnologiyalarini joriy etishdagi amaliy tajribalar, natijalar hamda mavjud muammolar yoritilgan. Maqolada “Ipak Yo‘li Bank”, “TBC Bank Uzbekistan” va Markaziy bank misolida sun’iy intellekt asosidagi xizmatlarning samaradorligi ko‘rsatib berilgan. Tahlillar natijasida AI texnologiyalarini rivojlantirish moliyaviy xavfsizlikni oshirish, xizmatlar sifatini yaxshilash hamda iqtisodiy ishonchni mustahkamlashga xizmat qilishi aniqlangan.