(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistonning eng mashhur tarixiy yodgorliklaridan biri — Registon majmuasining tarixi, me’moriy xususiyatlari va madaniy ahamiyatiga bag‘ishlangan. Registon — qadimiy Samarqand shahrining markazida joylashgan, o‘rta asrlarda ilm-fan, madaniyat va savdo markazi bo‘lib xizmat qilgan nodir me’moriy ansambldir. Maqolada Registon maydonining shakllanish jarayoni, uning tarkibiga kiruvchi Ulug‘bek, Sherdor va Tillaqori madrasalarining qurilish tarixi, bezak san’ati va ularning o‘ziga xos me’moriy uslubi tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu inshootlarning Temuriylar davrida ilm-fan va ma’rifat markazi sifatida tutgan o‘rni, o‘sha davr me’moriy merosida tutgan o‘ziga xos o‘rni yoritiladi.