(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Turkistonda shakllangan jadidchilikharakatining ma’naviy-axloqiy mohiyati tahlil qilingan. Abdulla Avloniy, Mahmudxo‘jaBehbudiy va Abdurauf Fitrat asarlarida insonparvarlik, vatanparvarlik,mehnatsevarlik va axloq masalalari ilmiy tahlil qilingan. Tadqiqotda tarixiy-tahliliy va qiyosiy usullar qo‘llanilib, jadidlarning axloq haqidagi qarashlarining bugungi “Uchinchi Renessans” davridagi dolzarbligi yoritilgan.