(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Til orqali tafakkurini namoyon qilish faqat insonga xos bo‘lgan xususiyat. Va aynan insonning oliy psixologik funksiyalari shakllanishi va namoyon bo‘lishida so‘zlar eng muhim o‘rinni egallaydi. Ushbu maqolada tilning mana xotira, diqqat va nutq shakllanishiga qanday ta’sir qilishi, bu funksiyalar yaxshi shakllanishida tilni qanday ishlatish va bevosita tafakkur v va til bog‘liqliklari tahlil qilingan. Bundan tashqari, Muloqot psixologiyasidagi asosiy vosita so‘zlar va iboralar, kundalik hayotda ishlatadigan gaplarning ta’sir doirasi muhokama ostiga olingan.