(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola ta’lim tizimining insoniyat sivilizatsiyasi rivojidagi tarixiy evolyutsiyasini, uning shakllanish bosqichlarini, shuningdek, bugungi kun zamonaviy ta’limining asosiy yutuqlari va mavjud kamchiliklarini chuqur tahlil qilishga bag‘ishlangan. Ta’lim ilk jamiyatdagi oddiy ko‘nikmalarni uzatishdan to axborot asrining raqamli texnologiyalari integratsiyasiga qadar bosib o‘tgan murakkab yo‘l yoritilgan. Maqolada an’anaviy ta’lim modelidan shaxsga yo‘naltirilgan, interfaol va masofaviy ta’limga o‘tishning didaktik va sotsial-madaniy jihatlari ko‘rib chiqilgan. Xususan, raqamli ta’lim (e-learning), integratsiyalashgan yondashuv va inklyuziv ta’lim kabi zamonaviy tendensiyalar tahlil qilinib, ularning samaradorligi baholangan. Shuningdek, zamonaviy ta’limdagi tizimli muammolar, jumladan, raqamli tafovut, o‘qituvchilar malakasi va ta’lim mazmunining tez o‘zgaruvchan bozor talablariga moslashmasligi kabi kamchiliklarga e’tibor qaratilgan. Maqolada statistik ma’lumotlar va qiyosiy jadvallar asosida ta’lim evolyutsiyasining asosiy ko‘rsatkichlari aniq ko‘rsatib berilgan bo‘lib, kelgusida ta’lim tizimini takomillashtirish yuzasidan ilmiy asoslangan tavsiyalar ilgari surilgan.