(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar huquqiy madaniyatini yuksaltirishda milliy g‘oya tamoyillarining o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Muallif huquqiy madaniyatni shaxsning huquqiy ongini, xulqini va qadriyatlarini ifodalovchi murakkab ijtimoiy hodisa sifatida sharhlab, uning rivojlanishida milliy g‘oya tamoyillarining asosiy mafkuraviy omil bo‘lib xizmat qilishini asoslab beradi. Tadqiqotda huquqiy madaniyatni shakllantirishning ma’naviy asoslari, yoshlar ongida milliy qadriyatlar, Vatanga sadoqat, adolat va qonun ustuvorligi g‘oyalarini singdirishning pedagogik va ijtimoiy mexanizmlari yoritilgan.