(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida mafkuraviy xavfsizlikni ta’minlash masalalari huquqiy, siyosiy va ma’naviy jihatdan tahlil etilgan. Unda mafkuraviy xavfsizlikning huquqiy asoslari, konstitutsiyaviy tamoyillari, davlat siyosatidagi o‘rni hamda huquqiy madaniyat va milliy mafkura o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ilmiy-nazariy asosda yoritiladi. Shuningdek, maqolada milliy g‘oya, ma’naviyat, huquqiy ong va fuqarolik mas’uliyati tushunchalarining mafkuraviy xavfsizlikni ta’minlashdagi ahamiyati tahlil qilinadi.