(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada xalq og‘zaki ijodining muhim turlari — dostonlar, eposlar va hikoyalarda insonparvarlik g‘oyasining ifodalanish masalalari tahlil qilinadi. Asarlarda insonning ezgulikka intilishi, adolat, mehr-shafqat, vatanparvarlik, sadoqat va fidoyilik kabi qadriyatlar orqali insonparvarlik g‘oyasi qanday kuylanayotgani keng yoritilgan. Shuningdek, o‘zbek xalq og‘zaki ijodida insonparvarlik g‘oyasining milliy va umuminsoniy ahamiyati ko‘rsatib beriladi.