(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Milliy istiqlol sharofati tufayli respublikamizda boshqa ijtimoiy sohalar qatori ta’lim va tarbiya sohasining ham umumjahon ta’lim standartlariga mos holda rivojlanishi uchun keng imkoniyatlar, moddiy va ma’naviy shart-sharoitlar yaratildi. Prezidentimiz Sh.M.Mirziyoyev ta’lim-tarbiya sohasida olib boriladigan ishlarning dasturilamali bo‘lgan ta’lim to‘g‘risida shunday degan edi: “Maktabda oʻqitish metodikasi oʻzgarmasa, taʼlim sifati ham, mazmuni ham, muhit ham oʻzgarmaydi1”. Dunyodagi zamonaviy oʻquv dasturlari, oʻqitish metodikalarini oʻrganib, yurtimiz umumtaʼlim maktablarida joriy qilish muhimligi taʼkidlandi. Xalq taʼlimi vazirligiga ushbu tajriba asosida Milliy oʻquv dasturini ishlab chiqib, 2021/2022 oʻquv yilidan boshlab taʼlim jarayoniga sinov tariqasida tatbiq etish vazifasi qoʻyildi. Yangi metodikani samarali yoʻlga qoʻyish uchun barcha maktab oʻqituvchilari videoaloqa orqali xorijiy mutaxassislar ishtirokida oʻqitiladi. Eng muhimi, bu jarayonlarga pedagogika yoʻnalishidagi universitet va institutlar ham jalb qilinib, pedagog kadrlar tayyorlash metodikasi ham yangilanadi.