(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bo‘g‘dorchilik sohasida kasalliklar rivojlanishi hosildorlikka va o‘simliklarning sog‘lig‘iga salbiy ta’sir qiladi. Kasalliklarga qarshi samarali kurashish, ayniqsa, organik vositalardan foydalangan holda amalga oshirilsa, nafaqat hosil sifati, balki umumiy ekologik muhit uchun ham foydali bo‘ladi. Organik vositalar tabiiy manbalardan olinadi va ularning o‘simliklar uchun xavfsizligi, tuproq tarkibiga ijobiy ta’siri va ekologik muvozanatni saqlashdagi ahamiyati yildan-yilga oshib bormoqda. Ularning tarkibida kimyoviy moddalar deyarli bo‘lmaydi, shu sababli, ular bog‘larni uzoq muddatga barqaror holatda saqlashga yordam beradi. Hozirgi kunda ko‘plab fermerlar zararli kimyoviy vositalardan voz kechib, organik vositalar yordamida kasalliklarga qarshi kurashishni ma’qul ko‘rmoqda. Ushbu maqolada Bo‘g‘dorchilikda uchraydigan kasalliklarga qarshi kurashishda organik vositalarning qo‘llanilishi orqali uning hosildorligini oshirish haqida ma’lumotlar berilgan.