(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida davlat xaridlarini samarali tashkil etish va boshqarishda sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni tahlil qilinadi. Unda davlat xaridlari tizimining tarixiy shakllanishi, zamonaviy bosqichdagi o‘zgarishlar hamda xorij tajribalarini, xususan Albaniya, Estoniya va Koreya Respublikasidagi ilg‘or yechimlarni O‘zbekiston sharoitiga tatbiq etish imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada mavjud muammolar, ularni bartaraf etish yo‘llari va kelajakda davlat xaridlarini optimallashtirishda sun’iy intellektning strategik ahamiyati ilmiy asosda ochib berilgan.