(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Markaziy Osiyo hududi o‘rta asrlarda o‘zining madaniy, ilmiy va dini rivojlanishi bilan ajralib turadi. Aynan shu davrda tasavvuf (sufizm) jamiyatda muhim o‘rin egalladi va nafaqat shaxsiy ruhiy hayotda, balki siyosiy boshqaruvda ham o‘zining ta’sirini ko‘rsatdi. Tasavvuf orqali inson qalbi poklanib, axloqiy kamolotga erishish maqsadi ustuvor bo‘ldi, bu esa jamiyatning ijtimoiy tartibi va boshqaruv tizimiga ham ta’sir qildi. Ushbu tezisda tasavvufning Markaziy Osiyoda o‘rta asrlardagi jamiyatdagi o‘rni, uning boshqaruv tizimidagi roli va jamiyatga ta’siri keng tahlil qilinadi.