(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada molekulyar genetikaning asosiy tamoyillari, xususan DNK, RNK va oqsil sintezi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik keng yoritilgan. Maqolada DNKning genetik axborotni saqlashdagi roli, RNKning axborotni tashish va ifodalashdagi ahamiyati, shuningdek, oqsil sintezi jarayonlarining bosqichma-bosqich mexanizmlari tahlil qilingan. Transkripsiya va translyatsiya jarayonlari orqali genetik kodning qanday o‘qilishi, aminokislotalarning qanday tartibda birlashib, oqsillarni hosil qilishi batafsil tushuntirilgan. Molekulyar genetika fanining zamonaviy yutuqlari — gen muhandisligi, gen terapiyasi va biotexnologiya sohalaridagi qo‘llanilishi ham yoritilgan.