(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada pleyotropiya xodisasi va sitoplazmatik irsiyatning biologik mohiyati, ularning genetik mexanizmlari hamda organizm fenotipiga ta’siri tahlil qilinadi. Genlarning ko‘p funksiyali xususiyatlari (pleyotropiya) va irsiyatda yadrodan tashqari omillarning (sitoplazmatik irsiyat) roli zamonaviy genetika nuqtayi nazaridan yoritiladi.