(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada populyatsion genetika fanining mohiyati, uning asosiy qonuniyatlari va turlarning genetik xilma-xilligini saqlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Populyatsiya ichida gen chastotalarining o‘zgarish sabablari – tabiiy tanlanish, mutatsiya, migratsiya va genetik drift jarayonlari ilmiy asosda bayon etiladi. Populyatsion genetikaning tibbiyot, seleksiya va evolyutsion biologiyadagi ahamiyati ham yoritilgan.