(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola fransuz tilidagi geosiyosiy terminlarning o‘zbek tiliga o‘tish jarayoni, ularning semantik xususiyatlari hamda tarjima usullari haqida so‘z yuritadi. Fransuz tilidagi “géopolitique”, “géostratégie”, “puissance”, “territoire”, “bloc” va “sanction” kabi terminlarning shakllanishi, o‘zbek tilida qo‘llanishi hamda tarjima strategiyalari tahlil qilinadi. Maqolada geosiyosiy terminlarning o‘zbek siyosiy-diskursiv maydonida qanday ishlatilayotgani, ularning semantik torayish yoki kengayish jarayonlari ko‘rsatib o‘tiladi.