(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida o‘qish darslarini tashkil etishda innovatsion metodlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Innovatsion yondashuvlar o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, matn bilan ishlash ko‘nikmalari hamda o‘qishga bo‘lgan qiziqishini oshirishda muhim omil sifatida namoyon bo‘ladi. O‘qish darslarini interfaol metodlar, axborot texnologiyalari va ijodiy topshiriqlar bilan boyitish ta’lim samaradorligini oshiradi. Shuningdek, maqolada o‘qituvchining innovatsion faoliyatini tashkil etish, dars jarayonida “Aqliy hujum”, “Klaster”, “Insert” kabi metodlardan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, innovatsion metodlar o‘quvchilarning tafakkurini faollashtiradi, o‘qish malakalarini rivojlantiradi hamda ularning ijtimoiy faolligini kuchaytiradi. Shu boisdan maqolada zamonaviy o‘qitish texnologiyalarini boshlang‘ich ta’limga joriy etishning ilmiy asoslari va amaliy tavsiyalari keltirilgan.