(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada aloqa korxonalarida raqamli iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlashning zamonaviy yondashuvlari, ularning samaradorlik ko‘rsatkichlari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida raqamli infratuzilma, axborot tizimlari va tarmoq xavfsizligini boshqarishning ilg‘or texnologiyalari (blokcheyn, sun’iy intellekt, kiberxavfsizlik protokollari) o‘rganilgan. Maqolada, shuningdek, O‘zbekiston aloqa sohasidagi korxonalarda raqamli xavfsizlikni ta’minlashning milliy me’yoriy-huquqiy bazasi, xavf omillari va ularni kamaytirish strategiyalari amaliy misollar asosida tahlil etilgan. Natijalar aloqa korxonalarida iqtisodiy barqarorlikni oshirish va raqamli xavf-xatarlarni kamaytirish mexanizmlarini takomillashtirishga xizmat qiladi.