(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Insoniyat tarixida din tabiat bilan uyg‘un yashash, tabiat hodisalarini ehtirom bilan qabul qilish va uni muqaddas deb bilish g‘oyasini ilgari surib kelgan. Qadimiy dinlarda tabiat kuchlari, hayvonlar, o‘simliklar va tog‘lar ilohiylashtirilgan bo‘lib, bu e’tiqodlar inson va tabiat o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlashga xizmat qilgan (NamDU-ARM-15355-Dinshunoslik, 9-bet).