(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Gen kasalliklari — bu inson genlaridagi irsiy o‘zgarishlar (mutatsiyalar) natijasida yuzaga keladigan kasalliklar bo‘lib, ular nasldan-naslga o‘tishi yoki yangi mutatsiyalar sababli paydo bo‘lishi mumkin. Ular genetik axborotdagi buzilishlar tufayli hujayra, to‘qima va organlarning faoliyatida turli darajadagi o‘zgarishlarga olib keladi.