(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
So‘nggi yillarda axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida qishloq xo‘jaligida zamonaviy raqamli texnologiyalar, xususan dronlardan foydalanish keng yo‘lga qo‘yildi. Agrar sohani yanada samarali va zamonaviy bosqichga olib chiqishda dronlarning ahamiyati tobora ortib bormoqda. Dastlab, bu texnologiyalar ayrim bosqichlarda tajriba tariqasida sinovdan o‘tkazilgan bo‘lsa, hozirgi kunda ko‘plab agrar ishlab chiqaruvchilar dronlardan doimiy asosda foydalanmoqda. Bu jarayon natijasida nafaqat inson mehnati yengillashmoqda, balki resurslar tejalishi, hosildorlikning ortishi, iqtisodiy samaradorlikning oshishi singari ko‘plab ijobiy o‘zgarishlar kuzatilmoqda.