(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
So‘nggi yillarda axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida bulutli texnologiyalar (cloud technologies) zamonaviy axborot infratuzilmasining ajralmas qismiga aylandi. Bulutli xizmatlar foydalanuvchilarga ma’lumotlarni saqlash, qayta ishlash, tahlil qilish hamda ilovalarni masofadan turib boshqarish imkonini beradi. Shu nuqtayi nazardan, Google kompaniyasining bulutli platformasi - Google Cloud Platform (GCP) - dunyodagi eng yetakchi yechimlardan biri hisoblanadi. Mazkur maqolada Google bulutli xizmatlarining asosiy turlari, ularning texnik imkoniyatlari, afzalliklari hamda kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi.