(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida o‘qituvchilarni tanlash jarayonini kompetensiyaga asoslangan yondashuv orqali takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy ta’limning sifat ko‘rsatkichlari, o‘qituvchining kasbiy kompetensiyasi, shaxsiy va ijtimoiy ko‘nikmalarning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada o‘qituvchilarni tanlashda an’anaviy test va suhbat usullaridan tashqari, kompetensiyaga asoslangan baholash modeli — “Professional kompetensiya profili” joriy etish taklifi ilgari suriladi. Mazkur yondashuv orqali o‘qituvchi nomzodlarining pedagogik, kommunikativ, refleksiv va innovatsion salohiyatini aniqlash, shuningdek, ularni kasbiy rivojlanish yo‘nalishlariga yo‘naltirish imkoniyati yaratiladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston ta’lim tizimida HR boshqaruvining samaradorligini oshirish hamda o‘qituvchi tanlash jarayonida shaffoflikni ta’minlashga xizmat qiladi.