(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tadqiqotda rivojlangan davlatlar tajribasida inklyuziv ta’limni tashkil etishning asosiy yo‘nalishlari va maxsus ehtiyojli bolalarga sifatli ta’lim berish mexanizmlari o‘rganildi. Finlyandiya, Yaponiya, Kanada tajribasidan kelib chiqib, o‘qituvchi kompetensiyasi, differensial yondashuv va moslashtirilgan o‘quv muhitining samaradorligi tahlil qilindi. O‘zbekiston ta’lim tizimida xalqaro tajribani joriy etish inklyuziv muhitni rivojlantirish va ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.