(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Gilbert fazosida chiziqli chegaralangan operatorlar nazariyasi atroflicha yoritilgan. Jumladan, operator tushunchasi, operatorning aniqlanish va qiymatlar sohasi, bir jinsli operator, additiv operator, chiziqli operator hamda chegaralangan operator kabi asosiy tushunchalarga aniqlik kiritilgan. Har bir tushunchaga oid ta’rif va ularning xossalarini ifodalovchi teoremalar keltirilgan. Shuningdek, operatorning normasi va uning asosiy xususiyatlari tahlil qilingan. Maqolada keltirilgan misollar orqali bu turdagi operatorlarning amaliyotdagi qo‘llanilishi, xususan, matematik analiz va funksional analizdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.