(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada suzish sport turida sportchilarning texnik va taktik tayyorgarligini shakllantirish bosqichlari yoritilgan. Texnik tayyorgarlik – suzish usullarini mukammal egallash, harakatlarni to‘g‘ri bajarish, suvda muvozanat va harakat samaradorligini oshirishga qaratilgan. Taktik tayyorgarlik esa musobaqa davomida tezkor qaror qabul qilish, kuchni to‘g‘ri taqsimlash, raqib harakatlariga moslashish va g‘alabaga erishish strategiyalarini o‘z ichiga oladi. Maqolada tayyorgarlikning bosqichma-bosqich tizimi – boshlang‘ich, o‘rta va yuqori bosqichlar – batafsil tahlil qilinadi. Har bir bosqichda o‘quv-mashg‘ulot jarayonining mazmuni, metodik tamoyillar, texnika-taktika uyg‘unligi hamda sportchilarning individual xususiyatlariga asoslangan yondashuvlar yoritilgan.