(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada iqtisodiyotning nazariy asoslari, uning jamiyatdagi ahamiyati va rivojlanish omillari tahlil qilinadi. Iqtisodiyotni boshqarishning turli shakllari, uning asosiy funktsiyalari va mamlakatlarning barqaror rivojlanishiga ta’sir qiluvchi omillar keng yoritiladi. Maqola O‘zbekiston iqtisodiyotining hozirgi holati va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlariga ham bag‘ishlangan.