(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada art-terapiyada diagnostika va baholashning nazariy hamda amaliy jihatlari yoritilgan. Art-terapiya insonning emotsional holatini, shaxsiy xususiyatlarini san’at orqali aniqlash va tahlil qilish imkonini beradi. Diagnostika jarayoni chizmalardagi rang, shakl, kompozitsiya, ramzlar orqali ruhiy holatni ochib beradi. Baholash esa terapevtik jarayon samaradorligini aniqlashga yordam beradi. Maqolada art-terapiyada qo‘llaniladigan asosiy diagnostik metodlar, baholash mezonlari hamda natijalarni tahlil qilish usullari ilmiy asosda bayon etilgan.