(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tadqiqot "Alpomish" xalq dostonidagi "40 yigit" (yoki "40 navkar") obrazining oʻziga xos talqinini va uning dostonning gʻoyaviy-badiiy tuzilishidagi ahamiyatini yoritishga qaratilgan. "Goʻroʻgʻli" turkumidagi kabi markaziy figura boʻlmasa-da, "Alpomish"da bu tushuncha qahramonning otasi Boyboʻri tomonidan oʻtkazilgan toʻylardagi 40 kunlik marosimlar, shuningdek, asosiy yordamchilar atrofidagi ramziy jamoa sifatida namoyon boʻladi. Maqolada mazkur obrazning epik qahramonning qudrati, boylik va saxovat timsoli hamda urugʻ-aymoq birdamligini ifodalashdagi funksiyasi tahlil qilinadi. Shuningdek, 40 raqamining mifologik maʼnosi va uning doston poetikasidagi oʻrni yoritiladi.