(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Abu Hafs Kabir hayoti va faoliyati, umri davomida islom olamiga qo`shgan bebaho xizmatlari haqida ma`lumot beriladi. Movarounnahr olamiga yangi mazhablardan biri bo`lgan hanafiylikni birinchilardan bo`lib tanishtirgan Abu Hafs Kabir tomonidan Buxoroda asos solingan ilmiy maktab fiqh ilmiga juda katta hissa qo`shdi va ko`plab fiqhshunos ulamolarni yetishtirib chiqardi. Shuningdek, uning tasavvufiy qarashlari islom olamida juda mashhur bo`lib, insonlar hayotiga erkinlik beruvchi ko`plab fikrlarni bayon qilgani haqida ma`lumotlar beriladi. Kalit so