(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada transmilliy korporatsiyalarning (TNK) to‘g‘ridan to‘g‘ri xorijiy investitsiyalardagi (FDI) roli tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida global va O‘zbekiston tajribasi asosida TNKlar orqali FDI jalb qilishning iqtisodiy ta’siri, foydalari va mumkin bo‘lgan xavflari o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, TNKlar FDI orqali ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, yangi ish o‘rinlari yaratish, texnologiya va innovatsiyalarni olib kirish hamda iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, investitsiya oqimini boshqarish va milliy manfaatlarni himoya qilish orqali ularning salbiy ta’sirini kamaytirish mumkin.