(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada transmilliy korporatsiyalarning O‘zbekiston iqtisodiyotidagi o‘rni va istiqbollari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida TMKlarning investitsiya hajmi, ishlab chiqarishdagi ulushi, mahalliy biznesga ta’siri va kelajakdagi imkoniyatlari o‘rganildi. Shuningdek, TMKlar bilan hamkorlikda yuzaga keladigan muammolar va ularni hal etish yo‘llari ham ko‘rib chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, TMKlar O‘zbekiston iqtisodiyoti uchun katta imkoniyatlar yaratadi, biroq ularning ta’siri mahalliy ishlab chiqaruvchilar va bozor barqarorligini hisobga olgan holda boshqarilishi lozim.