(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tibbiy biologiya fanining tibbiyot sohasidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tibbiy biologiya inson organizmining tuzilishi, funksiyasi, irsiy omillar, kasalliklarning kelib chiqish sabablari va ularni davolash mexanizmlarini o‘rganadigan asosiy fan sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada tibbiy biologiyaning diagnostika, profilaktika, davolash va genetik tadqiqotlardagi o‘rni, shuningdek, zamonaviy biotexnologiya va molekulyar genetika yutuqlarining tibbiyot amaliyotiga ta’siri tahlil qilingan. Xususan, gen muhandisligi, hujayra terapiyasi, individual (personalizatsiyalashgan) tibbiyot va biologik diagnostika sohalaridagi rivojlanishlar misolida fanning dolzarbligi asoslab berilgan.