(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Epidemiologik tadqiqotlar inson organizmida oqsil almashinuvining buzilishi bilan bog‘liq kasalliklarning keng tarqalganligini ko‘rsatadi kleykovina enteropatiyasi (seliakiya kasalligi), ya’ni bug‘doy, javdar, arpa va suli kleykovinasiga genetik o‘zlashtira olmaydi.