(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezis dialektal birliklarning tarjima jarayonidagi talqini masalasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda dialektal leksika, ifoda va iboralarning boshqa tilga tarjima qilinishida yuzaga keladigan murakkabliklar, nutq uslubi va ijtimoiy kontekstni saqlash ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, tarjima amaliyotida dialektal birliklarni saqlash strategiyalari va metodlari ko‘rib chiqiladi, o‘quvchilar va tarjimonlar uchun amaliy tavsiyalar beriladi.