(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ona tili va ingliz tili grammatik tizimlarini taqqoslash asosida grammatika o‘qitish samaradorligini oshirish masalalari tahlil etilgan. Ona tilidagi grammatik birliklar bilan ingliz tili strukturasi o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlarni anglash o‘quvchilarda tildan ongli foydalanish, qoidalarni solishtirish va mustahkamlash imkonini beradi. Shuningdek, maqolada taqqosiy metodning afzalliklari, o‘quvchilarning grammatik tafakkurini shakllantirishdagi o‘rni ham yoritilgan.