(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekiston ta’lim tizimi mustaqillik yillaridan boshlab tub islohotlar davrini boshdan kechirmoqda. Bugungi kunda zamonaviy o‘quv jarayonlarini takomillashtirish, o‘qitishning innovatsion usullarini joriy etish, axborot texnologiyalaridan keng foydalanish va tizimda raqobatbardoshlikni oshirish bo‘yicha keng ko‘lamli ishlar amalga oshirilmoqda. Ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlarning joriy etilishi yurtimizda inson kapitalini rivojlantirish, ilg‘or tajribalarni o‘zlashtirish, ilm-fan va texnologiya sohasidagi yutuqlardan oqilona foydalanishga xizmat qilmoqda. Ta’lim jarayoniga ilg‘or innovatsion texnologiyalar, zamonaviy pedagogik metodlar, axborot-kommunikatsiya vositalarining keng tatbiq etilishi hamda zamonaviy o‘quv adabiyotlaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning bilim darajasini oshirishga alohida e’tibor qaratilmoqda.