(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Доривор ўсимликларн етиштириш концепцияси ўсимлик биотехнологияси ва тиббиётини аста-секин ўзгартирмоқда. Бутун дунёда ўтлар, зираворлар, озуқавий моддалар ва доривор ўсимликларга қизиқиш ортиб бормоқда. Chamomilla recutita L., Datura stramonium L. [1], Silybum marianum (L.) Gaertn. [2, 3] ва Vaccaria hispanica (Mill.) Rauschert [4] шифобахш мақсадларда кенг қўлланиладиган доривор ўсимликлардир. Табиий дори-дармонлар синтетик дориларга қараганда анча хавфсизроқ деган ишонч сўнгги йилларда машҳурликка эришди ва фитофармацевтикадан фойдаланишнинг кескин ўсишига олиб келди.