(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Buxoro viloyatida mavjud tabiiy resurslar, ularning iqtisodiy va ekologik ahamiyati, geografik taqsimoti hamda ulardan foydalanishdagi muammolar va imkoniyatlar tahlil qilingan. Tabiiy resurslardan oqilona foydalanish orqali viloyatning barqaror rivojlanishini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, ilmiy tahlil asosida taklif va tavsiyalar berilgan.