(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada lokal (LAN), mintaqaviy (MAN) va global (WAN) tarmoqlar tushunchasi, tuzilishi, ishlash prinsiplari va afzallik-kamchiliklari tahlil qilinadi. Maqolada tarmoqlarni politekhnikum sharoitida o‘quvchilarga o‘rgatishning amaliy ahamiyati, axborot xavfsizligi va zamonaviy IT ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, maqolada LAN, MAN va WAN tarmoqlari orqali ma’lumotlarni samarali uzatish, resurslarni birgalikda ishlatish va tarmoqni xavfsiz boshqarish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, tarmoqlarni o‘rganish o‘quvchilarda texnologik tafakkur, mustaqil fikrlash va axborot-kommunikatsiya ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.