(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning oziq-ovqat odatlari bilan ularning akademik faolligi o‘rtasidagi bog‘liqlik psixologik va fiziologik jihatdan tahlil qilinadi. Miyaga foydali mahsulotlarning (masalan, baliq, yong‘oq, sabzavot, meva, don mahsulotlari) o‘qish samaradorligiga, xotira va diqqat jarayonlariga ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, noto‘g‘ri ovqatlanish oqibatida yuzaga keladigan diqqat buzilishi, charchoq va passivlik holatlari psixologik nuqtai nazardan izohlanadi. Tadqiqot natijalari o‘quvchilarda sog‘lom ovqatlanish madaniyatini shakllantirish orqali akademik motivatsiyani oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.