(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Turkistonda yuzaga kelgan jadidchilik harakatini, uning namoyondalari va ularning faoliyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida jadidchilikning pedagogik, ijtimoiy va madaniy ahamiyati tahlil qilingan, uning jamiyatdagi o‘rni va yoshlar tarbiyasiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, maqolada jadidlar tomonidan amalga oshirilgan maktablar, gazeta va jurnallar orqali olib borilgan ma’rifiy ishlar, konservativ qarashlar bilan to‘qnashuvlar va ularning keyingi avlodlar uchun merosi ko‘rib chiqilgan.