(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola insoniyatning ilk yozuv shakllari bilan birga paydo boʻlgan eng qadimgi yozuv materiallarini atroflicha oʻrganadi. Maqolada yozuvning paydo boʻlishiga turtki boʻlgan ehtiyojlar qisqacha koʻrib chiqiladi, soʻngra qadimiy sivilizatsiyalar tomonidan qoʻllanilgan asosiy materiallar kabi materiallarning yaratilishi, xususiyatlari va ulardan foydalanish geografiyasi tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu materiallarning tarixiy yozuv yodgorliklarini saqlab qolishdagi mustahkamligi va ma’lumot uzatishdagi ahamiyati yoritiladi.