(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushqo’shma korxonaning ichki boshqaruv tizimida hisob siyosatining o’rni, ahamiyati hamda uni boshqaruv hisobiida vaziyatni aniqlashning nazariy va amaliy tahliliy tahlili bag’ishlangan. Hisob uchun boshqaruv qarorlarini qabul qilish zarur boʻlgan aniq, ishonchli va oʻz vaqtida maʼlumotlarni taʼminlashda hal qiluvchi rol oʻynaydi. Maqolada tozalashni olish, tannarxni kalkulyatsiya qilish, byudjet, transfert baholarni va segmentar hisobot kabi boshqaruv hisobi yoʻnalishlarida hisob siyosatining spetsifik xususiyatlari ochib beriladi. yo’l-yo’riqlar, usullarni qo’llashning ishlab chiqarish faoliyatini yo’lga qo’yish. Qayta manbalar koʻrinishidagi, toʻgʻridan toʻgʻri shakllantirilgan va ishlab qoʻllanilgan hisob siyosatining strategik maqsadlariga erishish, resurslardan kelib chiqish shuni va rentabellikni mustahkamlash uchun mustahkam zamin.