(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu buxgalteriya ma’lumotlar maqolalarining xo’jalik yurituvchi sub’ektlar boshqaruvidagi o’rni va ahamiyatini, strategik va operativ qarorlar qabul qilish jarayonlarida ushbu ma’lumotlarning fundamental rolini ilmiy-nazariy nazorat tahlili bag’ishlangan. Tahlilning maqsadi - buxgalteriya axborotlarining sifati, o’z vaqtida ta’minlash va ishonchliligi boshqaruvni nazorat qilishda qanday hal xavfsizlik egaligini asoslashdan iborat. Maqolada ma’lumot, boshqaruv va soliq hisobi ma’lumotlarning turli manfaatdor tomonlari (ichki menejerlar, tashkilot investorlar, kreditorlar va davlat organlari) uchun zarurligi ko’rib chiqiladi. Keltirilgan tahillar asosida, buxtirilgan tahillar asosida, bux tahillarini samarali yo’l bilan olib borish, nazorat qilishitga ishonch hosil qilishni isbotlangan. , texnologik axborot texnologiyalari va elektron transformatsiya ma’lumotlar buxgalteriyaning tahliliy ko’rinishini aniqlashi ta’kidlangan.