(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasining mustaqillik jarayoni va milliy ramzlarining ahamiyatini ilmiy yondashuvda tahlil qiladi. Mustaqillik nafaqat siyosiy va iqtisodiy o‘zgarishlarni, balki milliy o‘zlik, madaniy meros va milliy g‘ururni shakllantirish jarayonini ham o‘z ichiga oladi. Maqolada mustaqillikka erishish tarixiy bosqichlari, davlat ramzlarining bayroq, gerb, madhiya tarixi va ularning jamiyat hayotidagi roli keng yoritilgan. Shuningdek, milliy ramzlarning yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati va mustaqil davlat sifatida o‘zligini mustahkamlashdagi o‘rni tahlil qilingan.