(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada anatomiya fanida test topshiriqlarini avtomatik shakllantirish jarayonida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining qo‘llanishi yoritilgan. Maqolada sun’iy intellekt asosida test savollarini tuzish, ularning murakkablik darajasini aniqlash va ta’lim sifatini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) va mashinaviy o‘rganish algoritmlaridan foydalanish orqali test yaratishning samaradorligi va avtomatlashtirish darajasi ko‘rsatilgan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt yordamida anatomiya fanini o‘qitishda innovatsion yondashuvni shakllantirish imkonini beradi.