(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada korxonalarda mahsulot tannarxini aniqlashda qo‘llaniladigan asosiy usullardan biri bo‘lgan buyurtmali hisoblash tizimi — Job Order Costingning mohiyati, ahamiyati va yondashuvlari tahlil qilinadi. Shuningdek, umumiy “Costing” tushunchasi, uning ishlab chiqarish jarayonidagi roli, buyurtma asosida ishlab chiqaruvchi korxonalarda xarajatlarni hisoblash va nazorat qilish usullari, ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri haqida ma’lumotlar keltirilgan. Maqolada tahliliy yondashuvlar asosida real amaliyot misollari, jadval va statistik ko‘rsatkichlar bilan mustahkamlangan.