(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada rejalashtirish va budjetlashtirishning nazariy va amaliy jihatlari, ularning tashkilotlar faoliyatidagi o‘rni va samaradorligini oshirishdagi roli o‘rganilgan. Maqolada rejalashtirishning strategik va operativ bosqichlari, shuningdek budjetlashtirishning asosiy usullari va turlari tahlil qilinadi. Bundan tashqari, maqolada budjetni tuzish jarayonidagi muhim metodologik yondashuvlar va ularning samaradorligini oshirish usullari ko‘rib chiqilgan. Maqola amaliy misollar va ikki jadval bilan boyitilgan bo‘lib, bu rejalashtirish va budjetlashtirish jarayonlarini aniq ko‘rsatadi.